اکالیپتوس

نام گیاه : اکالیپتوس

نام انگلیسی : Eucalyptus

نام علمی : Eucalyptus globolus Labill

خواص گیاه اکالیپتوس

در برگ های اوکالیپتوس در حدود ۳ تا ۶ درصد اسانس ، تانن ، اسید اوکالیپ تیک ، یک ماده تلخ و مواد رزینی مختلف وجود دارد . اسانس حاصل از برگ های تازه و غنچه گل آن که از روش تقطیر با بخار آب استخراج می شود و مایعی بسیار سیال ، بی رنگ و یا به رنگ زرد بسیار روشن با بو و عطر قوی و مخصوص و طعم خنک کننده است شامل ۶۰ تا ۸۰ درصد اوکالیپتول یا سینئول با فرمول شیمیایی O18H10C ، به مقدار کم الکل اتیلیک ، الدئید والریک ، الدئید بوتیریک ، فنن ، کامفن ، پینن راست ، نوعی الکل ترپینیک به نام پینوکاروئول ، استات دامیل و یک ماده قابل متبلور به نام اودسمول می باشد .
در تجزیه برگ های اوکالیپتوسی که در هند می روید در حدود ۱٫۲-۰٫۹ درصد اسانس به دست آمده که ۶۲درصد آن راسینئول ، ۲۴ درصد پینن ، مقداری الکل و سسکی ترپن تشکیل می دهد .
طبع اکالیپتوس سرد و تر است.

مضرات گیاه اکالیپتوس

مصرف خوراکی روغن اکالیپتوس غلیظ به دلیل اسانس های موجود در آن باعث مرگ می شود و در درمان بیماران مبتلا به افزایش قند خون ایجاد اختلال می کند . باید توجه داشت که مصرف مداوم و بیش از حد اسانس اوکالیپتوس ، باعث ایجاد سردرد ، تشنجات ، پایین آمدن فشار خون و درجه حرارت بدن ، ورم معده و روده ، ورم کلیه ، ضعیف شدن رفلکس ها و حرکات تنفسی و پیدایش خون در ادرار می شود و در نهایت موجب فلج دستگاه تنفسی ، پیدایش حالت خفگی و مرگ می شود .

مشخصات گیاه اکالیپتوس

اکالیپتوس درختی از تیره موردیها که اصلش از استرالیا است و در آن سرزمین تشکیل جنگل‌های انبوهی می‌دهد و ارتفاع آن به ۱۴۵ متر و محیط تنه آن به ۲۵ متر می‌رسد.

تولید مثل گیاه اکالیپتوس

درخت اوکالیپتوس بومی استرالیا ، نواحی مختلف مدیترانه می باشد.
در ایران در نواحی شمالی و جنوبی کشور کشت می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.