سیر

نام گیاه : سیر

نام انگلیسی : Garlic

نام علمی : Allium sativum

خواص گیاه سیر

سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دارای بوئی کمتر که از خود سیر که برای تغییر طعم غذا مصرف می شود .
آلی ئین ، آلی سین ، اینولین ، اسانس ، ویتامین A، B و C .میزان اسانس حاصل از تقطیر این گیاه به طور متوسط ۰٫۲۵ در صد است

مضرات گیاه سیر

سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید به حد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف چشم و عوارض بواسیر می شود . سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است .
آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند .
کسانیکه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی بان روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد .
اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند .
برای پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده کنند.

مشخصات گیاه سیر

سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سب تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود

تولید مثل گیاه سیر

این گیاه در هر اب و هوا و خاکی کشت می شود .
کاشت در زمین اصلی به دو صورت جوی و پشته ای و کرتی که روش اول توصیه می شود . فاصله بین ردیف ها ۲۵ تا ۴۰ و فاصله بین بوته ها ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر می باشد . مقدار سیرچه های مورد نیاز جهت کشت حدود نیم تا یک کیلو گرم در هکتار می باشد . عمق کاشت سیرچه ها در پاییز ۸ و در بهار ۵ سانتی متر می باشد. سیر در مناطقی با زمستان ملایم در پائیز کشت و در اوخر بهار برداشت می شود و در مناطقی با زمستان سخت در اواسط زمستان کاشت و در اوایل تابستان برداشت می گردد
اصولاً سیر در زمین های قوی از نظر عناصر غذایی کشت می شود زیرا این گیاه زمین را به شدت ضعیف می کند .
در مبحث تناوب کشت ، کاشت این گیاه پس از سیب زمینی نتایج خوبی را به همراه دارد.
با زرد شدن برگ های گیاه می توان برداشت را آغاز نمود . پس از برداشت آن ها را بر روی زمین پهن نموده تا کاملاً خشک شوند و سپس آن ها را به هم بافته و هر ۱۰۰ دانه سیر را در محلی خشک آویزان می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.