گریپ فروت

نام گیاه : گریپ فروت

نام انگلیسی : Grapefruit

نام علمی : Citrus paradisi

خواص گیاه گریپ فروت

سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.
منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی می باشد.
انواع سرخ و صورتی آن سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می سازد.
فیبر گیاهی اش فراوان، ولی مقدار کالری اش جزئی است.
دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند.
گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آنرا همراه دیگر مرکبات مصرف کرد و هنگامیکه آنرا می برید زود آنرا مصرف کنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می شود .
گریپ فروت از لیمو ترش کمتر اسیدی است بنابراین آنهائیکه نمی توانند از لیمو ترش استفاده کنند بهتر است که این میوه را بجای لیمو ترش مصرف کنند .

مضرات گیاه گریپ فروت

توجه داشته باشید که زمان مصرف دارو از گریپ‌فروت استفاده نکنید زیرا این میوه عملکرد دارو را بر هم زده و باعث کاهش یا در برخی موارد باعث افزایش تأثیر دارو شده است، بنابراین توجه داشته باشید روزهایی که باید دارو مصرف کنید از خوردن آب گریپ‌فروت خودداری کنید و در صورت تمایل به نوشیدن آن باید یک فاصله‌ی زمانی حداقل ۴ ساعته ایجاد کنید.

مشخصات گیاه گریپ فروت

گریپ‌فروت میوه‌ای از خانواده‌ی مرکبات است که پوست زردی دارد و مزه‌ی آن ترش است.
دو رگ حاصل از چند تلاقی شدک یا پوملو با پرتقال می باشد
این میوه در سال ۱۸۳۰ در غرب هندوستان شناخته شد . این گونه بر خلاف پوملو فقط جنین حاصل از زیگوت تولید می کند ، دارای توانایی تولید بذور چند جنینی ( نوسلار و حاصل از زیگورات ) است .

میوه گریپ فروت در مناطق مرطوب گرمسیر و نیمه گرمسیر از کیفیت خوبی برخوردار است در حالیکه میوه گریپ فروت های تولید شده در مناطق میدیترانه ای دارای آب میوه با اسیدیته بالا ، پوست کلفت و کم آب است . مصرف این میوه در آمریکای شمالی ، اروپا و ژاپن خیلی رایج است

درختان گریپ فروت دارای رشد زیاد و حجم شاخساره بالایی هستند و با داشتن اسکلت قوی ، خوشه های سنگین میوه را به خوبی تحمل می کنند . همچنین شکل برگ ها یکنواخت تر و بزرگ تر از برگ های پرتقال ، نارنگی ، لیمو یا لایم بوده و از فیلوتاکسی ۲٫۵ ( پرتقال دارای فیلوتاکسی ۳٫۵ است ) تبعیت می نمایند .

تولید مثل گیاه گریپ فروت

گل های خوشه ای این گونه از نوع کامل بوده و از لحاظ ساختمانی مشابه سایر گونه های مرکبات هستند . قطر میوه بسته به رقم پایه و شرایط رشد درختان بین ۸-۱۴ سانتی متر است . در نیمکره شمالی میوه ها اواخر مهرماه تا تیرماه برداشت می شوند . چنانچه میوه ها دیر برداشته شوند ، بذر ها در داخل میوه جوانه زده که سبب کاهش بازار پسندی میوه می شود .

در گونه میوه گریپ فروت ارقام مختلفی از بذر دار تا بی بذر وجود دارد . در ایران میوه های تولید شده در منطقه جیرفت از بهترین کیفیت برخوردارند .

با آنکه در دنیا میوه آن بسیار مورد توجه است اما در ایران به دلیل تلخی غشا آبدان ها ، کمتر مورد توجه قرار گرفته است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.