حنا

نام گیاه : حنا

نام انگلیسی : Henna

نام علمی : Lawsonia inermis

خواص گیاه حنا

یکی از مهم‌ترین اجسامی که شناسایی و استاندارد کردن حنا نیز، با آن صورت می‌گیرد، ترکیب لاوسون یا هیدروکسی نفتوکینون می‌باشد که به میزان حدود ۱% حنا را تشکیل می‌دهد. این ماده، منبع رنگ حنا نیز هست.
ترکیبات دیگر حنا، شامل کومارین، گزانتون‌ها، فلاوونوئیدها، کینوئید، تانن به میزان ۱۰- ۵ درصد، رزین و مقداری اسید گالیک به حالت آزاد و مقدار کمی استرول از جمله سیتروسترول هستند.
حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است. وجود موسیلاژ باعث می‌گردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر درآید . حنا دارای ۲٫۱% اسانس می‌باشد.
حنا دارای طبع گرم و خشک است.

مضرات گیاه حنا

خانم‌های باردار به هیچ وجه اسپند میل ننمایند
به خاطر داشته باشید که اسپند سمی است و نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود
اسپند برای گرم مزاجان مضر است سبب سردرد دل بهم خوردگی و استفراق می شود که برای رفع آن می توان میوه های ترش و سکنجبین میل کرد

مشخصات گیاه حنا

حنا گیاهی درختچه‌ای و با ارتفاع تا ۷ متری می‌باشد. برگ‌های این درختچه، ساده، بیضی، نوک تیز و به طول تا ۳ و به عرض تا ۱ سانتی متر هستند. این برگ‌ها به طور متقابل بر روی ساقه قرار می‌گیرند.
گل‌های حنا سفید یا مایل به گلی کوچک و به صورت مجتمع خوشه مانند، با ظاهری زیبا بر روی ساقه قرار دارند.
درختچه‌ی جوان بدون خار، ولی درختچه‌های مسن، دارای خار هستند.
قسمت مورد استفاده‌ی حنا برگ آن است.

تولید مثل گیاه حنا

نا، بومی نواحی مدیترانه است. در نواحی شرق نزدیک و هندوستان نیز کاشته می‌شود و از نواحی استوایی هند و مصر به نقاط دیگر صادر می‌گردد.
درختچه‌ی حنا در مناطق جنوبی ایران از جمله اطراف بندرعباس و بوشهر، استان سیستان و بلوچستان (اطراف چابهار)، استان کرمان (کرمان، بم و نرماشیر)، استان خوزستان (اطراف اهواز) و یزد رویش دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.