لوبیا

نام گیاه : لوبیا

نام انگلیسی : Kidney bean

نام علمی : Phasaeolous vulgaris

خواص گیاه لوبیا

لوبیا از ۲۲ درصد پروتئین ، ۶۲ درصد قند(کربوهیدرات) از نوع نشاسته‌ و ۲ درصد مواد چربی تشکیل شده و یکی از مقوی‌ترین حبوبات روی زمین به شمار می‌رود و چون مواد پروتئینی آن نسبتاً زیاد است، عده‌ای از دانشمندان آن را بمانند عدس ، “گوشت فقرا” هم نامیده‌اند. زیرا “تا حدودی” می‌تواند جای خالی گوشت حیوانی را در یک برنامه غذایی سالم پر کند و تا حدی همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند.
اگر چند روزی آن را در آب خیس کنند و هنگامی که لوبیا می‌خواهد جوانه بزند آنرا بپزند، هم زودتر پخته می‌شود و هم سریعتر گوارده و جذب می‌گردد.
این لوبیای تازه جوانه زده، دارای ویتامین‌های گوناگون هم خواهد بود که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از انواع ویتامین «ب» ویتامین «ث» ویتامین «د». بنا براین فواید چنین لوبیایی خیلی بیش از لوبیای خیس نشده وجوانه نزده می‌باشد.
لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است

مضرات گیاه لوبیا

لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای اشخاصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می کند باید بمقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنرا قابل هضم کرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ،‌آب تازه روی آن بریزید و بپزید .

مشخصات گیاه لوبیا

لوبیا نام نوعی گیاه و میوه خوراکی آن است. لوبیا بیش از چهار سده است که در سراسر جهان مصرف می‌شود؛ و پیش از آن برای دنیای متمدن ناشناخته بود. درسال ۱۵۳۳ میلادی لوبیا به نام مکزیکی اولیه اش «ایاکوک» از آمریکا به اروپا آورده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان راه یافت واکنون همه ساله میلیون‌ها تن به مصرف می‌رسد و یکی از مواد غذایی نسبتاً ارزان و فراوان است.

تولید مثل گیاه لوبیا

لوبیا به محلی آفتابگیر، سر پوشیده و به دور از باد، احتیاج دارد که باید با خاک حاصلخیز و مرطوب نیز همراه باشد. برای آماده کردن خاک مناسب برای پرورش این گیاه، خاک را چند بار بیل زده و مواد طبیعی فراوان مانند کود کاملاً پوسیده یا خاک برگ، به آن اضافه کنید. این کار باعث حفظ رطوبت و حاصلخیزی خاک می‌شود. بسیاری از باغبانان معتقدند که باید شیارهای کشت لوبیا را در زمستان آماده نموده، با کود گیاه پوسیده پر کرد و بعد از پوشاندن شیار‌ها در اواخر بهار، لوبیا‌ها را کاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.