لیمو ترش

نام گیاه : لیمو ترش

نام انگلیسی : Lemon

نام علمی : ‍Citrus limon

خواص گیاه لیمو ترش

میوه های این گیاه شامل شکر، پلی ساکارید ها، اسید های آلی، لیپید، کاروتنوئید ها، ویتامین های A B1،B2،,B3 بیو فلاونوئید ها، لیمونوئیدها ( تلخ مزه )، لیمونن(۷۰%)، ژرانیل استات، لینالیل استات می باشد.
همچنین لیمو دارای مقدار زیادی پتاسیم (میوه ۱۴۵mg/100g ) ،ویتامین C به میزان میوه۴۰-۵۰mg/100g (یعنی دو برابر پرتغال) وکلسیم (mg 61) است.

مضرات گیاه لیمو ترش

با توجه به اینکه لیمو دیورتیک می باشد لذا می تواند سبب کاهش فشار خون گردد.

مشخصات گیاه لیمو ترش

لیمو ترش بومی شمال هند بوده و در آب و هـوای مدیـترانه ای می روید. این گیاه در طب سنتی در درمان روماتیسم، نقرس، نفخ، یرقان، چاقی، سرماخوردگی، التهاب، آفتاب سوختگی، مالاریا و خونریزی بینی استفاده می شود. همچنین به صورت موضعی در رفع التهاب مخاط دهان و زبان، آفت و شکننده شدن ناخن ها موثر است.

آب لیمو سرشار از ویتامین “ث” بوده، مدر اسـت و در درمـان اسـکوربوت مصـرف مـی شود. همچنین اسانس لیـمو که از پوسـت آن استخراج می شود آنتی باکتریال، آنتی سپتیک و کاهش دهنده فشار خون اسـت. از لیمو ترش در طب سنتی هند برای درمان سوزش سر دل استفاده می شود.

تولید مثل گیاه لیمو ترش

لیمو ترش یا به اختصار لیمو، میوه درخت لیمو و از مرکبات است. اگرچه بخصوص در آشپزی از پوست و گوشت لیمو استفاده می‌شود، لیموها را بیشتر به علت آب آنها پرورش می‌دهند. لیموها حاوی مقدار زیادی اسید سیتریک هستند که موجب طعم ترش آنها می‌گردد. در واقع لیموترش درخچه‌ای است که بلندی آن به چهارمتر می‌رسد و کشت آن فقط در مناطق گرمسیر امکان دارد (آب و هوا مدیترانه‌ای). شاخه‌هایش بلند و برگهایش پهن و سبز مات و بیضوی است. دمبرگها واضح و اندکی بالدارند. گلهایش از درون سفید و از بیرون ارغوانی است. به غایت معطرند. گل آوری آن عملاً مداوم است (لیموترش تنها درختی است که تقریبا همیشه میوه و گل و برگ دارد). میوه اش بیضوی شکل است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان آبدارتر می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.