درخت گز

نام گیاه : درخت گز

نام انگلیسی : Manna Tree

نام علمی : Tamarix gallica L

خواص گیاه درخت گز

پوست درختچه گز واجد اسید گالیک که نوعی ترکیب فنلی است بوده و در برگ های آن نیز می توان ماده اسکولین را یافت

مضرات گیاه درخت گز

مصرف زیاد ثعلب باعث سقط جنین می‌گردد.
کسانی‌که بیماری وریکوسل دارند کمتر مصرف کنند.
مصرف زیاد ثعلب تارهای صوتی را از کار می‌اندازد.

مشخصات گیاه درخت گز

گیاهی است مقاوم به خشکی و سازگار با شرایط سخت بیابان ، دارای گلهایی قرمز رنگ که در فصل بهار و پاییز در انتهای انشعابات و ساقه ها مشاهده می شود.
گیاه گز به شکل درخت یا درختچه است که برگهای آن کوچک سوزنی شکل و پولک مانند است. این گیاه بیشتر در جاهای خشک، کنار آبهای شور، در زمین های شوره زارو کنار رودخانه ها رشد می کند.گیاه گز نوعهای مختلفی دارد. بعضی از آنها مثل گز شاهی در جاهای مختلفی دیده می شوند.گیاه گز مقاومت زیادی دارد و در هر آب و هوایی رشد می کند. این گیاه حتی در منطقه های بلند و کوهستانی هم رشد می کند.
مناسبترین جا برای رشد و زیاد شدن آن منطقه های گرم وخشک بیابانی و خاکهای شور است.این گیاه در برابر تغییر دمای هوا مقاومت زیادی دارد.به علاوه مناسبترین خاک برای رشد گیاه گز، خاک لومی است.نزدیک دریا، شنهای ساحلی و اطراف رودخانه ها جای مناسبی برای رشد گیاه گز هستند.همچنین در کنار نهرهای زمین های شور و شنی و گودال های مرطوب و بستر رودخانه ها این گیاه به خوبی رشد می کند.

تولید مثل گیاه درخت گز

در ایران بیشتر در اراضی شوره زار و مناطق خشک و نیم خشک می روید و در راه بین تهران تا اصفهان کاشان ، یزد ، شیراز ، کرمان و شهداد او تا زاهدان و بندر عباس و نیز در گتوند ، خوزستان ، بازفت باتلاق گاو خونی و نیز در نواحی شمالی خراسان از اترک و بجنورد و شیروان تا جاجرود و بهرام و اراضی شوره زار جنوب کرج و شاهدشت و نیز در حاشیه دریاچه ارومیه مانند شرفخانه انتشار دارد حداقل ارتفاع آن در بهرام ۱۱۰۰ متر و حد اعلای آن در کوه سیرج کرمان ۲۲۰۰ متر دیده شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.