خردل

نام گیاه : خردل

نام انگلیسی : Mustard

نام علمی : Sinapis nigra L – Sinapis alba L

خواص گیاه خردل

درتخم خردل سفید وجود چند گلیکوزید ولعاب فراوان وروغن ثابت(۳۰-۳۵ درصد)وسینالبین(Sinalbine)واسیدهای آراشیدیک اسید،لیگنوسریک اسید(Lignoceric acide)،اروسیک اسید(Erucic acide)که سمی است ولینولئیک اسید،لیناماراز(Linamarase)،لاکتاز،مایروزیناز(Myrosinase)وفسفاتاز(Phosphatase)گزارش شده است.روغن چرب ثابت موجود دردانه خردل سفید به رنگ طلایی است ودارای بو وطعمی تندوبیشتر مصارف صنعتی داردوفقط خالص وسفیدرنگ آن ممکن است درآشپزخانه مصرف شود.ازمغزدانه خردل هم خمیری درست می شودکه مخلوط با سرکه وسایر ادویه جات بعنوان چاشنی درآشپزخانه مصرف می شود.
در خردل سیاه وجودگلوکوزیدسولفوازوته ای به نام سینیگرین(Sinigrine)واسانس روغنی فرار گزارش شده است.درتخم آن یک نوع اتر بنام سنفول(Senfol)درحدود ۰٫۷۵الی ۱ درصد وجود داردوهمچنین قند مایروزین(Myrosine)درآن یافت می شود.بعلاوه مقدار فراوانی لعاب وروغن ثابت(کمترازخردل سفید)درتخم آن وجوددارد.
طبع آن خیلی گرم و خیلی خشک است.

مضرات گیاه خردل

از مصرف مقادیر زیاد خودداری شود زیرا به دلیل مواد صابونی که دارد می تواند منجر به حالت تهوع و استفراغ شود.

مشخصات گیاه خردل

گیاهی است علفی، یکساله، به ارتفاع ۰٫۵ تا ۱٫۵متر، ساقه اش ، رنگ سبز مایل به آبی دارد و قسمت تحتانی گیاه نیز پوشیده از کرک است .پهنک برگ آن بریدگیهایی کمتر از خردل سفید دارد. گلهایش رنگ زرد دارد، میوه آن به طول ۱٫۵تا ۲٫۵سانتی متر و منتهی به منقاری نازک و کوتاه به طول ۲ تا ۳ میلی متر است و از مشخصات آن این است که بر خلاف میوه خردل سفید، حالت تقریباً چسبیده بر روی ساقه دارد.
درون میوه آن دانه هائی به رنگ قرمز تیره به قطر یک میلی متر جای دارد که هر یک به طور متوسط به وزن ۱٫۵ تا ۲ میلی گرم است.

تولید مثل گیاه خردل

این گیاهان را حتی الامکان باید خیلی زود کشت نمود زیرا نه تنها گیاهانی قوی و مقاوم به آفات و بیماریها بوجود می آیند بلکه نسبت به سرما هم مقاوم خواهند بود.اواخر زمستان زمان مناسبی برای کشت انواع خردل است.
دامنه انتشار خردل شهرهای آذربایجان،دیلمان،خسروی و جنوب کشور،بلوچستان(نیک شهر) است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.