جعفری

نام گیاه : جعفری

نام انگلیسی : Parslery

نام علمی : Petroselinum sativum

خواص گیاه جعفری

میوه این گیاه دارای مواد روغنی ، آلورون ، تانن ، یک ماده ملون به رنگ زرد ، یک گلوکوزید سمی به نام آپی‌ئین و اسانس است. اسانس آن که از گرد میوه جعفری بوسیله تاثیر بخار آب بدست می‌آید، مایعی بی‌رنگ ، لوژیر به وزن مخصوص ۱٫۱ ، محلول در روغن و اسانسها است و اگر تحت اثر سولفات آهن قرار گیرد ، به رنگ قرمز خونی درمی‌آید.
بوی آن معطر و شامل آپیول Apiol ، میریستیسین Myristisine ، به مقادیر کم از اتراکسیدها ، فنلها ، اسید پالمیتیک ، آلدهیدها و ستونهاست. گلوکوزید مذکور که آپیوزید Apioside نیز نامیده می‌شود، ‌اگر بطور ساده تجزیه گردد، ماده‌ای به نام آپی‌ژین Apigenine و نوعی قند به نام آپیوز Apiose می‌دهد. ریشه جعفری دارای ۰٫۰۸ – ۰٫۰۵ درصد اسانس ، مواد قندی و ۵ درصد موادمعدنی است. بوی ریشه جعفری ، معطرو طعم آن کم و بیش شبیه قسمتهای هوایی گیاه است.
تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

مضرات گیاه جعفری

جعفری دارای سورالن و ترپنوئیدهای است که باعث ناراحتی‌های پوستی می‌گردد.

مشخصات گیاه جعفری

جعفری گیاهی است علفی ، دوساله و معطر که ارتفاع آن تا ۷۰ سانتیمتر می رسد . برگهای آن برنگ سبز تیره و دارای بریدگی های لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات فرعی است .
گلهای جعفری کوچک برنگ مایل به سبز و بصورت چتر می باشد میوه آن کوچک به درازای ۲ میلیمتر و به قطر یک میلیمتر و دارای بوئی معطر است

تولید مثل گیاه جعفری

یکی از گلهای قدیمی است که از سالها پیش کاشت و پرورش ان در ایران معمول بوده است. امروزه ارقام جدید ان کشت و کار میشود.در ارقام جدید گلها بسیار درشتند.از خانواده کاسنی میباشد.
یکی از گلهای بهاره و تابستانه است.بذر ان به طور معمول در اردیبهشت ماه در خرانه ای اماده شده کشت می کنند.نشا ظرف دو ماه اماده برای کاشت در محل اصلی است.کاشت مستقیم بذر جعفری در محل اصلی یعنی بستر کاشت گلهای یکساله نیز امکانپذیر است.برای دستیابی به نتیجه خوب بذر ان را باید به موقع و در اوایل اردیبهشت کاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.