کدو

نام گیاه : کدو

نام انگلیسی : Squash

نام علمی : Lagenaria vulgaris

خواص گیاه کدو

در ۱۰۰ گرم کدو ترکیبات زیر وجود دارد:
آب ۹۵% کربوهیدرات۲ تا۳% پروتئین و چربی۰٫۲ تا ۰٫۳ %، ترکیبات معدنی۰٫۵%، ترکیبات فیبری۰٫۶%.
کدو از نظر پتاسیم و کلسیم غنی است. مقدار ویتامینBوC آن از سایر ویتامین های آن بیشتر است. میوه ی کدو مدر است. خاصیت صفرا بری دارد. بذور آن در درمان استسقا بکار می رود. اثر تب بری دارد. از بذر آن در دفع کرم امعاء و احشام استفاده می شود.
کدو از لحاظ طب قدیم ایران سرد و تر یعنی خنک کننده و مرطوب کننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می کند . کدو هم مانند بادمجان چون دارای کالری است بنابراین مهمترین غذا برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند .

مضرات گیاه کدو

همانطور که گفته شد کدو سرد است و در خوردن کدو در مناطق حاره و گرم سیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگاه می دارد .
کدو برای کسانیکه طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می کنند خوب نیست زیرا ایجاد نفخ وسنگینی و درد معده می کنند و بنابراین اشخاص اگر بخواهند کدو بخورند حتما باید آنرا با ادویه های گرم مانند خردل و سیر و فلفل و نعناع بخورند .

مشخصات گیاه کدو

ساقه این گیاه گوشه دار و دارای شیار های طولانی است برگها تقریبا سخت و گاهی همراه با لکه هایی به رنگهای متنوع دیده می شود کرک های روی دمبرگها در این نوع تیز و اغلب برنده است .
میوه این گیاه اغلب به صورت سبز تیره و یا سبز روشن است که در اغلب ارقام همراه با لکه های سفید مشاهده می شود .
کدو ها از نظر ارزش غذایی حد واسط بین خیار و هندوانه هستند بذر کدو دارای مقادیر زیادی چربی است . اسید چرب بیشر از نوع لینول پالمتین است املاح معدنی کدو کم است .

تولید مثل گیاه کدو

کدو برای رشد در دماهای از ۱۸ تا ۳۰ درجه ی سانتی گراد سازگار شده اند و کمتر در دماهای پایین تر رشد می کنند و با یخبندان خسارت میبینند و از بین میروند. بذر کدو در دما ی۱۲ درجه سانتی گراد شروع به جوانه زدن کرده ولی دمای اپتیمم برای جوانه زنی ۳۳تا ۳۴درجه است.
رشد گرده در کدوها از دمای ۸ تا۱۰ درجه سانتی گراد آغاز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.