خواص کیوی

کیوی، یکی از میوه‌های فصل سرد سال است که در میان میوه‌های موجود، به‌عنوان منبع غنی ویتامین C به شمار می‌‌آید. این میزان از ویتامین C به حدی است که بعضی از محققان مقدار آن را بیشتر از میزان ویتامین C موجود در مرکبات ترش می‌دانند. کیوی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگونی مثل ویتامین A، E، C، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است؛ البته پتاسیم موجود در آن تا حدی کمتر از مقدار موجود در موز است.
هنگام خرید این میوه‌، نوع نیمه‌سفت و سالم را تهیه کنید. کیوی ازجمله میوه‌هایی است که حالت نارس آن در دمای اتاق و به مرور زمان رسیده و قابل خوردن می‌شود؛ این روند درصورت مجاورت با سیب خوراکی با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد. بنابراین اگر مقدار زیادی کیوی نارس خریده‌اید و می‌خواهید تا چند روز آینده برای پذیرایی از مهمانان‌تان برسد، حتما در پلاستیک آن یکی دو عدد سیب خوراکی قرار دهید.
کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است ولی مراقب باشید برای این منظور تنها چند دقیقه کافی است، زیرا از این بیشتر باعث غیرقابل استفاده‌شدن گوشت می‌شود. البته احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می رود.
به این ترتیب استفاده از کیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا این آنزیم در عرض چند دقیقه در حالیکه بوی بسیار بدی تولید می کند شروع به حل کردن پروتئین شیر می نماید.
باتوجه به اینکه این میوه منبع مهمی از ویتامین C به شمار می‌آید، برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانه‌تان جای دهید. جالب‌تر آنکه بعضی‌ها کیوی را با پوست می‌خورند و می‌گویند خوردن ۴ عدد کیوی در روز، مشکل داشتن استرس و بی‌خوابی را نیز از بین می‌برد.
جالب است بدانید که ویتامین C در کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده کودکانی که در هفته ۷تا۵ عدد از این میوه مصرف می کنند دارای علائم تنفسی کمتری نسبت به کودکانی هستند که در هفته فقط ۱ عدد میل می کنند. کیوی همچنین سیستم حفاظتی بدن را تقویت می کند و از بروز سرطان جلوگیری می نماید. کیوی با داشتن ویتامینC و اسید قهوه دو ماده اتساسی ضد سرطان در اختیار می گذارد. تخصصان تغذیه تاکید کردند: خواص آنتی اکسیدانی میوه کیوی نسبت به سایر میوه‌ها بسیار قوی‌تر و بیشتر است. این متخصصان می‌گویند؛ وقتی پای قدرت آنتی اکسیدانی می‌رسد هیچ میوه‌ای چه به لحاظ کمیت و چه به لحاظ کیفیت نمی‌تواند با کیوی برابری کند. مصرف و جذب بیشتر آنتی اکسیدانها می‌تواند در پیشگیری از بروز انواع خاصی از سرطانها، بیماری‌های قلبی و علائم پیری موثر واقع شوند.
کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می کند. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد ‘ از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند.
استرس و کمبود خواب روی بدن انسان اثر می گذارد. هرکس می خواهد به این وضع دچار نشود باید در روز ۴ عدد کیوی بخورد. ۴ عدد کیوی را در طول روز تقسیم کنید. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره کند.
شش دلیل برای خوردن روزانه کیوی عبارتند از:
• ۳ گرم فیبـر دارد که کلستـرول را کاهش داده از سرطان جلوگیـری می کند و به کنترل انسولین کمک می نماید.
• در مقایسه با یک عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ویتامین C بیشتری دارد.
• حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است( ویتامینAوE ) که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید می باشد.
• حاوی فیتوناتریفت هایی از جمله کاروتنوئید و فلاوونوئید است که تحقیقات نشان داده که DNA را از آسیبهای مربوط به اکسیژن محافظت می کند.
• حدود ۱۰% از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ میلی گرم ) .
• حاوی مقادیر زیادی فولات است که بدن را در مقابل بیماریهای قلبی ‘ سرطان و غیره محافظت می کند و برای شکل گیری هموگلوبین حامل اکسیژن ضروری است.
کیوی دارای مقدار زیادی اگزالات است که موجب تشکیل سنگ در کلیه و کیسه صفرا می شود. به همین دلیل بار یافراد مستعد سنگ کلیه و سنگ صفرا مضر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.