بامیه

نام گیاه : بامیه

نام انگلیسی : Okra

نام علمی : Hibiscus esculentus

خواص گیاه بامیه

بامیه حاوی ترکیباتی از قبیل آهن ، کلسیم ، تیامین ، رایبوفلاوین ، نیاسین ویتامین C یا اسکوربیک اسید ، لعاب می باشد . در گل های آن دو نوع فلاونول پیگمان به نام گوسی پتین و کوروستین وجود دارد . همچنین بامیه خام حاوی مقادیری پروتئین ، مواد قندی ، هیدرات های کربن ، فسفر ، کلسیم ، سدیم ، خاکستر و ویتامین A دارد.
طبع بامیه سرد و تر است.

مضرات گیاه بامیه

خوردن زیاد پونه برای معده خوب نیست.
خانم‎های آبستن زیاد پونه نخورند چون باعث سقط جنین می‎شود.

مشخصات گیاه بامیه

بامیه از خانواده پنیرک می باشد که گیاهی یکساله بوده وساقه آن علفی است و به تدریج چوبی می گردد. این گیاه بومی آفریقا یا آسیا است و استفاده از آن در قرن ۱۲ توسط مصری ها گزارش شده است. کشت آن در آمریکا به سال ۱۷۰۰ میلادی بر می گردد.
علاوه بر انواع خوراکی، گونه‌هاى زینتى و صنعتى (تولید الیاف) فراوانى نیز از آن یافت مى‌شوند .

تولید مثل گیاه بامیه

بامیه همانند خیار و گوجه فرنگی محصول فصل گرم است و مقاومت به هوای خنک و یخبندان ندارد . در نقاطی که دوره رشد کوتاه بوده و شب های آن نسبتا سرد باشد ، بخوبی رشد نمی کند و میوه خوبی نمی دهد بنابراین آن را در اوایل فصل نمی کارند . همچنین در آخر فصل که روزها کوتاه بوده و شب ها سرد باشد میزان محصول آن کاملاً پایین می آید . بامیه تحمل رطوبت را ندارد . دمای مناسب برای رشد آن بین ۲۱ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است . در طول مدت رشد دما نباید از ۱۸ درجه سانتی گراد کمتر و از ۳۵ درجه سانتی گراد بیشتر باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.