شمعدانی عطری

نام گیاه : شمعدانی عطری

نام انگلیسی : Rosageranium

نام علمی : Pelargonum graveolens

خواص گیاه شمعدانی عطری

از برگ گیاه مذکور اسانسی به نام Geranium rosat استخراج می‌نمایند. بوی آن مطبوع و شبیه به بوی گل سرخ است. لطافت نوع اسانس بر حسب محلی که تقطیر در آن صورت گرفته فرق می‌کند مانند آنکه اسانس ژرانیوم فرانسه از نوع الجزیره مرغوبتر است. قسمت اعظم اسانس ژرانیوم را ژرانیوم تشکیل می‌دهد که همراه با سیترونلول است بعلاوه دارای لینالول، بورنئول، تری پنئول، الکل فنیل اتیلیک، مانتول و الکل آمیلیک می‌باشد. سیترونلول ایزومرلینالول است. ژرانیول و سیترونلول در عطرسازی مورد توجه است. بوتیرات آن در تهیه گل سرخ مصرف دارد.
طبع آن گرم است

مضرات گیاه شمعدانی عطری

استفاده مقادیر زیاد روغن گل پامچال ، موجب کاهش بافت پستان به هورمونهای جنسی می شود

مشخصات گیاه شمعدانی عطری

شمعدانی عطری گیاهی کند رشد و چندساله، عموما علفی با ساقه های بلند و برگهای گرد با حاشیه موجدار وعطری شبیه گل سرخ وسیب دارد.
گلهای شمعدانی عطری سفید با رگه های قرمز بوده که در بهار و تابستان تولید می شوند. گلها مرکب از پنج کاسبرگ ،پنج گلبرگ ، ده پرچم متصل به هم هستند.
ارتفاع بوته شمعدانی عطری به حدود سی سانتیمتر و پهنای حدود شصت سانتیمتر می رسد.

تولید مثل گیاه شمعدانی عطری

این جنس دارای حدود ۲۵۰ گونه یکساله ،چند ساله و بوته ای است که منشائ آن افریقای جنوبی بوده ولی امروزه در بسیاری از نواحی الجزیره ،ماداگاسکار ،اسپانیا و فرانسه پرورش می یابد. از قرن هفدهم این گونه کشت و کار می شد و درسالهای اخیر به دلیل عطر برگها و رنگهای دلفریب یک گونه علفی چند ساله بنام pelargonum مشهور شده است .p.quercetorm یک جنس دارد که انحصاری کردستان ایران و عراق می باشد.
گونه های چندی از این جنس در ایران به صورت زینتی کاشته می شود. گونهp.graveolens به صورت وحشی و خودرو در ایران وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.