سنا

نام گیاه : سنا

نام انگلیسی : Senna

نام علمی : Cassia angustifolia

خواص گیاه سنا

ترکیبات ماده مؤثر آن جزء دسته انتراکینون گلی کوزیدها بوده و عبارتنداز: سنوزید B , A ( 2.5درصد) و مقدار کمی سنوزید D , C می‌باشد. این ترکیبات در اثر آبکافت تبدیل به رئین و الوا مودین می‌گردند. علاوه بر ترکیبات فوق دارای مقداری رزین «امتیک»، مقدار کم روغن فرار، موسین، و مشتقات فلاون‌ها مثل کامفورید، کامفورول و ایزورامنتین می‌باشد
طبع آن گرم و خشک است.

مضرات گیاه سنا

بعضی افراد ممکن است نسبت به این گیاه حساسیت داشته باشند. عصاره این گیاه که در بازار عرضه می‌شود، اغلب قند و مواد شیرین کننده مصنوعی زیادی دارد که البته چیز خوبی نیست.
استفاده از قره قاط در بارداری و شیردهی توصیه نمی شود .

مشخصات گیاه سنا

سنا گیاهی است که بیشتر به شکل بوته ای میباشد و از برگ آن استفاده میشود. جنس گیاه به نام Cassia میباشد و از خانواده ی نخود است.
سنا جزء گیاهان بومی مناطق گرمسیری آفریقا است. نام رایج سنا شامل گونههای کاسیا آکوتیفولیا، کاسی آنگوستیفولیا، کاسیا ماریلاندیکا و سایر گونههای کاسیا است که بعضی مواقع به جای کاسیا سنا به کار میروند.
از بیشتر گونههای آن جهت درمان یبوست استفاده میکنند. برگ همه ی گونهها به خاطر وجود ترکیباتی به نام”انتراکینونها” تلخ میباشد.
میزان مصرف روزانه ی برگ سنا برای افراد بزرگسال، بین نیم تا یک گرم است که میتوان بر روی آن حدود یک استکان آب ریخت و ۱۰ دقیقه جوشاند، سپس صاف کرد و میل نمود.
بهترین زمان مصرف شب هنگام است. گرچه میتوان این محلول تلخ را با نبات یا عسل شیرین کرد، ولی تلخی آن کاملاً از بین نمیرود.

تولید مثل گیاه سنا

با وجودی که گونه ‌ای از سنا در جنوب ایران و در حوالی خلیج ‌فارس می‌روید، ولی به دلیل نیاز زیاد به این گیاه، عمده ی آن وارداتی است. گرچه گونه ی ایرانی و نوع وارداتی از نظر گیاه‌شناسی با هم متفاوت می ‌باشند، ولی از نظر خواص ضد یبوست مشابه هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.