بنفشه

نام گیاه : بنفشه

نام انگلیسی : Violet

نام علمی : Viola odorata L

خواص گیاه بنفشه

بنفشه دارای مواد ساپونینی، تاننی، سالیسیلاتها، الکالوئیدها، فلاونوئیدها و مواد معطر فرار است. این گیاه ارزنده دارای ۰٫۰۶۵ تا حدود ۰٫۳% اسید سالیسیلیک ۱۱ و مشتقات آن مثل استرمتیل و ویولوتوزید۱۲، ویولوتوزین۱۳، گلوکوزید و آرابینوزید استرمتیل اسید سالیسیلیک است. اسیدهای کربوکسیلیک فنلی مثل ترانس کافئیک اسید، ترانس وسیس – پاراکوماریک اسید و سایر اسیدهای آلی گیاهی نیز در این گیاه وجود دارد. حدود ده درصد موسیلاژ شامل گلوکز، گالاکتوز، آرابینوز و رامنوز در این گیاه گزارش شده است. بنفشه حاوی فلاونوئیدهایی مانند هایپروزید هم است. سایر ترکیبات بنفشه که تا کنون شناسایی شده اند شامل کومارین، اومبلیفرون، اسید آسکوربیک۱۴ ویولانتین۱۵ و آلفا توکوفرول میباشند. در ریشه و اندام هوایی این گیاه مفید الکالوئید ویولین۱۶ و امتین گزارش شده است. استاندارد عصاره و پودر بنفشه بر اساس گلیکوزید فلاونولی آن انجام میشود.
طبع آن سرد و تر است.

مضرات گیاه بنفشه

مصرف طولانی مدت اسانس یا عصاره الکلی به دلیل احتمال ایجاد تشنج مجاز نمی باشد . همچنین به دلیل خاصیت قاعده آور و سقط آور که مربوط به توژون Thujone موجود در اسانس می باشد مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود . و همچنین به دلیل نبود مستندات علمی مصرف آن در دوران شیردهی بهتر است با احتیاط انجام شود .
بیمارانی که مبتلا به بیماری صرع هستند نباید از این گیاه استفاده کنند همچنین چای تهیه شده از آن سبب التهاب معده و لب می شود .
فرآورده های این گیاه با املاح آهن ناسازگاری دارند . اسانس آن سمی می باشد نباید در مصارف درمانی استفاده شود .

مشخصات گیاه بنفشه

گیاهی است علفی و پایا و دارای برگ هایی که از محل مشترکی در ناحیه یقه خارج می‌شوند. برگ‌های آن قلبی شکل، دارای دمبرگ دراز و واقع بر روی سطح زمین هستند، زیرا ساقه هوایی مشخص دراین گیاه وجود ندارد. درکناره دمبرگ آن، جوانه‌های جانبی ظاهر می‌شود. گلهای آن منفرد، زیبا و به رنگ بنفش، بندرت سفید یا گلی و معطر است. دمگل‌های دراز گل که از بین دمبرگ‌ها منشاء می‌گیرند، قبل از منتهی شدن به گل، حالت خمیده شبیه عصا پیدا می‌کنند. میوه‌های بنفشه پوشینه، کروی، پوشیده از کرک ومحتوی دانه‌هایی به رنگ زرد با لکه‌ای سفید هستند. گل‌های زیبا ومعطر بنفشه در اوایل بهار ظاهر می‌شود، درتابستان گلهایی عاری از گلبرگ در بین دمبرگ‌های آن ظاهر می‌شود که همیشه به حالت مخفی در آن باقی می ماند.

تولید مثل گیاه بنفشه

در مناطق معتدل اروپا و آسیا رویش دارد اما امروزه در مناطق مختلف جهان کشت داده میشود. بنفشه به طور طبیعی درشمال ایران بهویژه مناطق معتدل شمالی مانند رستم آباد گیلان، دره کندوان نزدیک چالوس و جنگلهای پیرامون رامسر رویش دارد. همچنین در اطراف تهران، طالقان و دماوند به صورت طبیعی وجود دارد. با توجه به این که امروزه به عنوان یک گل زینتی درباغچه‌ها کاشته می‌شود، می‌توان آن را دراکثر نقاط ایران مشاهده نمود.

آخرین ورودی ها

مضرات روغن بنفشه

عوارض روغن بنفشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.